+31 610 269 029 webmaster@krosenberg.nl

Werkzaterdag 23 okt afgelast, nieuwe Corona voorschriften in Duitsland

by | 24 oktober 2020 | Nieuws

Beste mensen

Het spijt me bijzonder maar het kan echt niet meer. Hoe heerlijk en sympathiek de Whattsapp uitnodiging, om te komen lunchen, er ook uitziet. (N.B. Niet iedereen zal die ontvangen hebben.)

Vandaag werd bekend dat het verzamelen in groepen groter dan 10 niet meer mag. Het besmettingsgetal ligt hoger dan 50 per 100.000 inwoners in Niedersachsen en dat betekent dat op erven, en andere buitenplaatsen, ook in de buitenlucht het mondkapje verplicht is, de 1,5 meter natuurlijk maar ook een bijeenkomst maximum van 10 personen die dan ook nog eens uit niet meer dan twee families mag bestaan. Dat haalt een streep door onze plannen van de werkzaterdag.

Komen op de werkzaterdag wordt door het bestuur dan ook ten zeerste ontraden. Mensen die toch willen, of zouden helpen met het winterklaar maken van de camping kunnen, lijkt me, het beste even contact zoeken met Albert of  Jaap om af te spreken hoe activiteiten zo te spreiden zijn, dat er b.v. slechts in duo’s maar dan niet meer dan 10 en niet allemaal op de zelfde dag en plek , gewerkt kan worden aan het afsluiten van de toiletten en het afsluiten van het water.
Alle andere activiteiten moeten maar wachten tot nader orde zoals eerder al binnen het bestuur werd afgesproken. Koffie drinken in groepen groter dan aangegeven en onder die condities kan dus eigenlijk niet en, hoe aanlokkelijk ook, soep eten eveneens niet. Jammer mensen maar we zien geen andere mogelijkheden.

Namens het bestuur,
Johan
………………………………………………………………………………………
23 okt. 2020 Nieuwe voorschriften in Nedersaksen en de Grafschaft Bentheim. De verordeningen brengen veranderingen met zich mee op het gebied van het dragen van mond- en neusbescherming, besloten feesten, evenementen met publiek en gastronomie.
Noot: In Duitsland zijn de coronamaatregelen afhankelijk van het 7-daags gemiddelde aantal besmettingen per 100.000 inwoners. Doordat het gemiddelde aantal boven de 50 is gestegen ( 104,3 op 23 oktober in de Grafschaft Bentheim9 zijn op 23 oktober nieuwe maatregelen afgekondigd en treden op maandag 26 oktober verdergaande maatregelen in werking.

De belangrijkste wijzigingen:

Besloten feesten en bijeenkomsten: ( geldt ook voor de Krösenberg!)
Thuis of in private gelegenheden, inclusief clubhuis, gemeenschapsruimtes en ook in eigen tuin etc. mogen maximaal 10 personen uit twee huishoudens of naaste familieleden binnen en buiten privé samenzijn/feestvieren.

Mond- en neusbescherming
Iedereen moet ook mond- en neusbescherming dragen op locaties in de open lucht waar mensen niet de 1,5 meter regel in acht kunnen nemen of  zich daar niet slechts tijdelijk bevinden. Gemeentes kunnen daarnaast gebieden aanwijzen waar het verplicht is om een mondkapje te dragen. Dat is b.v. het geval in de binnenstad van Nordhorn. Uitgezonderd van deze verplichting zijn  kinderen onder de 6 jaar of mensen die vanwege een gezondheidsstoornis of handicap geen mond- en neusbeschermer kunnen dragen.

Evenementen met publiek
Het aantal toegestane bezoekers is beperkt tot 100 personen. Uitzonderingen zijn alleen mogelijk als de organisator vooraf een hygiëneconcept heeft afgesproken met de gezondheidsdienst.

Gastronomie
In plaats van 25 zijn nu maximaal 10 mensen uit twee huishoudens of naaste familieleden toegestaan ??in een restaurant of op openbaar toegankelijke locaties.
Voor restaurants geldt zonder uitzondering een blokkeringstijd van 23.00 uur tot 06.00 uur.

Sport
De Grafschaft beperkt de sportieve activiteiten van de clubs voorlopig niet. Het gebruik van kleedkamers en douches is echter verboden.

 

Logo Krosenblad web Bestuur