+31 610 269 029 webmaster@krosenberg.nl
Activiteiten op De Krösenberg
Op “De Krösenberg” worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd, door en voor de aanwezige leden en gasten.
Er is geen vast programma, maar wel een Recom die initieert en coördineert.
Verwacht geen animatieteam, de nadruk ligt op eigen initiatief. Het terrein is eigenlijk een grote, beschermde speelplaats. In het hoogseizoen worden vaak activiteiten voor jong en oud spontaan georganiseerd.
Voorbeelden: spelletjes voor de jeugd, een jeu de boules toernooi voor de ouderen, gezellige avonden maar ook nordik walken en creatieve bezigheden onder begeleiding.
Jaarlijks terugkerende evenementen zijn: het paasvuur, het pinksterontbijt en in de vakantieperiode “Kaffee mit Kuchen” en gezamenlijke maaltijden.
Van maart t/m oktober is er elke eerste zondag van de maand een koffieochtend.
Voor de activiteiten zie ook de agenda, de website en het mededelingenbord bij ’t Huuske

Omgeving

Heuvels en dalen met een rijke flora en fauna bepalen het beeld van de omgeving. Aan de Nederlandse kant de stuwwallen van Vasse en Ootmarsum, oostelijk daarvan richting Uelsen ligt een gevarieerd boslandschap. Tot in de 19e eeuw waren dat kale heide- en zandvlaktes, de Fürst van Bentheim is destijds begonnen om grote delen met dennen en gemengd loofhout in te planten. Anderen volgden dit voorbeeld en wisten zo van de schrale gronden nog wat opbrengst te verwerven.

Op loopafstand vind je de natuurgebieden “Dal van de Mosbeek” en “Het Springendal”.  Vanaf het natuur- informatiecentrum Molen van Frans worden wandelingen georganiseerd onder leiding van een natuurgids. Wandelroutes in het Springendal en het Dal van Mosbeek kan je downloaden via de site van het Landschap Overijssel.
Historische plaatsen zoals Ootmarsum en aan de Duitse kant Bad Bentheim zijn zeker een bezoek waard!

Verder is er een ruim aanbod van horeca, je kunt na een wandeling pannenkoeken eten bij Tante Sien in Vasse of genieten van een sorbet bij de watermolen van Bels. Zomers zelf verse aardbeien, blauwe bessen of frambozen plukken is onderhand een begrip geworden. Ook is het leuk om in Duitsland aan te schuiven bij een Frühstücksbuffet.

Naturistenterreinen in de buurt vind je in Enschede; Ostana en NON Aamsveen. Richting Hardenberg ligt terrein Balderhaar.


Tips & Links