Activiteiten op De Krösenberg
Op “De Krösenberg” worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd, door en voor de aanwezige leden en gasten.
Er is geen vast programma, maar wel een Recom die initieert en coördineert.
Verwacht geen animatieteam, de nadruk ligt op eigen initiatief. Het terrein is eigenlijk een grote, beschermde speelplaats. In het hoogseizoen worden vaak activiteiten voor jong en oud spontaan georganiseerdVoorbeelden: spelletjes voor de jeugd, een jeu de boules toernooi voor de ouderen, gezellige avonden maar ook nordik walken en creatieve bezigheden onder begeleiding.
Jaarlijks terugkerende evenementen zijn: het paasvuur, het pinksterontbijt en in de vakantieperiode “Kaffee mit Kuchen” en gezamenlijke maaltijden.
Van maart t/m oktober is er elke eerste zondag van de maand een koffieochtend.
Voor de activiteiten zie ook de agenda, de website en het mededelingenbord bij ’t Huuske

Toeristische informatie

Op loopafstand vind je de natuurgebieden “Dal van de Mosbeek” en “Het Springendal”.  Vanaf het natuur- informatiecentrum Molen van Frans worden wandelingen georganiseerd onder leiding van een natuurgids. Wandelroutes in het Springendal en het Dal van Mosbeek kan je downloaden via de site van het Landschap Overijssel. Historische plaatsen zoals Ootmarsum en aan de Duitse kant Bad Bentheim zijn zeker een bezoek waard!

Eten en drinken

Er is een ruim aanbod van horeca. Je kunt na je wandeling bijvoorbeeld prima in Vasse terecht voor een leuk restaurant. Of geniet van een sorbet bij de watermolen van Bels. Ook is het leuk om in Duitsland aan te schuiven bij een Frühstücksbuffet.

Tips & Links

Vanaf 1 mei 2023 kan je in Duitsland voor 49 euro per maand onbeperkt reizen met het openbaar vervoer. Meer weten? Lees het artikel.