Welkom op “De Krösenberg”

De Krösenberg is een actieve naturistenvereniging, opgericht in 1990, met een prachtig heuvelachtig bosrijk terrein. Het is al sinds 1956 een mooie plek voor het naturisme. Ons kampeerterrein ligt net over de grens in Duitsland verscholen in het (grens)gebied van Noordoost Twente en de Grafschaft Bentheim. We onderhouden samen ons terrein, genieten in een gemoedelijke sfeer van de omgeving, de gezamenlijke activiteiten en de rust en de ruimte. De kernwaarden zijn vrijheid, openheid, respect en veiligheid.

Het natuurlijke karakter van het verenigingsterrein proberen we zoveel mogelijk in stand te houden. Er zijn 80 vaste plaatsen voor leden en 20 kampeerplekken voor gasten. Je vindt er een modern sanitair blok met gratis douches, een keukentje met wasmachine en droger, een clubhuis met een gezellig terras en een bibliotheek. Er zijn veel speelgelegenheden met onder andere een zwembad, een apart peuterbad, een trampoline, een kabelbaan en een mega zandbak. Ook een moestuin voor leden en gasten ontbreekt niet.

Vanaf ons terrein wandel je zo naar het natuurgebied ” Dal van de Mosbeek” en het “Springendal”. Historische plaatsen zoals Ootmarsum, Uelsen en Bad Bentheim liggen op fietsafstand. Op de site staat meer informatie en foto’s van De Krösenberg. De omgeving is een paradijs voor elke fietser en/of wandelaar. Een plek waar je elke (vakantie)dag geniet van natuur, rust en ruimte. Zin om  Twente en de Grafschaft te verkennen, bel voor informatie en reserveringen naar de gastendienst.

Reisregels algemeen:
Nederland geldt voor Duitsland vanaf zondag 21 november weer als hoogrisicogebied. Dat betekent in principe dat er een quarantaineplicht is. Gevaccineerden en genezenen zijn van quarantaine vrijgesteld vanaf het moment dat ze een vaccinatiebewijs hebben overhandigd. Doe dit dus voor vertrek, via Einreiseanmeldung.de.
Niet-gevaccineerden moeten tien dagen in quarantaine en kunnen die na vijf dagen beëindigen met een test. Ook kinderen moeten in quarantaine.

Er gelden verschillende uitzonderingen op de aanmeld- en quarantaineplicht. Bijvoorbeeld voor ‘klein grensverkeer’ (kort verblijf over de grens), familiebezoek en voor grenspendelaars. Die moeten desgevraagd wel een test- of vaccinatiebewijs kunnen laten zien. (Geactualiseerd 19-11-2021
Lees alle uitzonderingen in de Einreiseverordnung

Einde Kampeerseizoen
voor 
niet-leden

(kandidaat)leden zonder
vaste plek kunnen
reserveren
via de site.

Kijk onder “gasten”

  Gastendienst
   telefonisch
niet
bereikbaar

 

 

 

 

 

 

 

Actuele Coronaregels Grafschaft

Update coronaregels woensdag 01-12-2021...
Peuterbad 20200916-1
 Dal van Mosbeek 20200804-1

Actuele Coronaregels Grafschaft

Update coronaregels woensdag 01-12-2021...