+31 610 269 029 webmaster@krosenberg.nl

 

Kamperen

Het terrein is het gehele jaar toegankelijk, elke bezoeker of introducé moet zijn bezoek, telefonisch melden bij de gastendienst.
De gastendienst is alleen van mei t/m augustus permanent aanwezig. Buiten deze periode regel je de toegang in overleg met de gastendienst.
Op het terrein is het aantal plaatsen gemaximaliseerd, daarom is er een verblijfsplicht voor gasten. Dat houdt in dat men de tent, caravan of camper ’s nachts niet onbeheerd mag achterlaten, om boventalligheid te voorkomen.
In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren mag van deze regel worden afgeweken.
Verdeeld over het terrein zijn er naast de vaste kampeerplekken, 20 mooie gastenplaatsen waarvan de helft een elektriciteitsaansluiting heeft (4A).
Rustige plekken zijn er in het bos en wie wat meer activiteit wil kan terecht op het centraal gelegen Heide- en Gastenveld.

Het grootste deel van ons terrein bestaat uit dennenbos, de paden zijn onverhard dus minder geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn.

Het seizoen is afgelopen. Kun jij de site weer op de winterstand zetten? (Kandidaat)leden zonder vaste plek moeten weer reserveren als ze willen komen. Ook voor hen gelden trouwens nog steeds de coronamaatregelen. Ze moeten Gevaccineerd, Genezen of Getest zijn.

Terrein: Op het verenigingsterrein, dat voornamelijk uit bos bestaat, zijn tachtig vaste plaatsen voor leden. Er zijn een beperkt aantal kampeerplekken (20) voor gasten beschikbaar, er is keus uit zonnige maar ook schaduwrijke plekken. Een kampeerplek met elektra kun je aanvragen, een specifiek nummer echter niet. Eenmaal aangekomen wordt de keuze bepaald in overleg met de gastendienst.
Op het terrein is een modern sanitair blok met gratis douches, een keukentje met wasmachine en droger, een clubhuis met een gezellig terras en een bibliotheek. Er is veel speelgelegenheid met onder andere een zwembad, een apart peuterbad, een trampoline, een kabelbaan en een mega grote zandbak. Er is ook een moestuin voor leden en de gasten.
Voor gasten zonder stroom is er een voorziening voor het opladen van apparatuur zoals mobiel, tablet en fietsaccu.
Omgeving: Vanaf ons terrein wandel je zo naar het natuurgebied ” Dal van de Mosbeek” en het “Springendal”. Historische plaatsen zoals Ootmarsum, Uelsen en Bad Bentheim liggen op fietsafstand. De omgeving is een ideale uitvalsbasis voor elke fietser en wandelaar. Een plek waar je elke (vakantie)dag geniet van natuur, rust en ruimte.
Huisdieren: Tijdens het seizoen mogen kampeergasten, mits er een geschikte plek vrij is één niet agressieve hond meenemen. De gastendienst beoordeelt dat.
Campers: Campers zwaarder dan 3500 kg kunnen we helaas niet toelaten, de bosgrond is daar niet geschikt voor

Bezoek plannen: ga naar Tabblad RESERVEREN  ( Altijd vooraf aanmelden, NFN lidmaatschap verplicht.)
Aankomst:  Tussen 13.00 uur en 18.00 uur, na aankomst direct aanmelden. Kort voor aankomst telefonisch contact opnemen. Tel. +31 610 269 029
Bel
bij voorkeur als je nog op de Haller Straße rijdt, daar is de telefoonverbinding beter. Als je geen verbinding krijgt, wandel het terrein op, volg de bordjes “GASTENDIENST” en meld je aan.
Parkeren bij aankomst: 50 meter voor de slagboom, rechts naast het pad.
Parkeren op het terrein: Er is een aparte, centrale parkeerplaats voor  auto’s van gasten en leden. (zonder vaste plaats).
Vertrek: ’s morgens voor 12.00 uur, afrekenen ’s middags, de dag voor het vertrek.
Caravan onbemand: Gasten mogen, na toestemming van de  gastendienst, hun caravan/tent in het voor- en naseizoen voor max 10 dagen onbemand laten staan. Elektra afgekoppeld. Kosten: overnachtingstarief voor de kampeerplek.
Veiligheid: Gasinstallatie(s) dienen in veilige conditie te zijn. Men moet een geldig bewijs van goedkeuring kunnen overleggen. ( Focwa, Bovag of TUV)

Gastenreglement Gastenreglement 1.3
Vragen?           Mail de gastendienst
gastenplek@krosenberg.nl