Kamperen

 
 
Het terrein is het gehele jaar toegankelijk, elke bezoeker of introducé moet zijn bezoek, telefonisch melden bij de gastendienst.
De gastendienst is alleen van mei t/m augustus permanent aanwezig. Buiten deze periode regel je de toegang in overleg met de gastendienst.
 
Op het terrein is het aantal plaatsen gemaximaliseerd, daarom is er een verblijfsplicht voor gasten. Dat houdt in dat men de tent, caravan of camper ’s nachts niet onbeheerd mag achterlaten, om boventalligheid te voorkomen.
In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren mag van deze regel worden afgeweken.
 
Verdeeld over het terrein zijn er naast de vaste kampeerplekken, 20 mooie gastenplaatsen waarvan de helft een elektriciteitsaansluiting heeft (4A).
Rustige plekken zijn er in het bos en wie wat meer activiteit wil kan terecht op het centraal gelegen Heide- en Gastenveld.
Het grootste deel van ons terrein bestaat uit dennenbos, de paden zijn onverhard dus minder geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn.

Getelo 07-05-2021

Beste bezoeker,

Hoe heerlijk is het, dat we tenminste weer gasten op onze mooie Krösenberg mogen en kunnen ontvangen. Zij het dan tot nader orde voor 60%. De mate van welkom zal vast weer 100% zijn.

Natuurlijk gelden er regels:

  • Als u naar de Krösenberg komt zult u door de gastendienst gevraagd worden of u klachten hebt in relatie tot Covid 19. Dat gaat u niet overkomen want als dat zo is, blijft u natuurlijk thuis.
  • Ons verenigingsterrein ligt in Duitsland. Dat betekent dat u de grens over gaat.
    Check daarom wat precies de actuele regels zijn, om Duitsland in te mogen: moet u 2x gevaccineerd zijn,(tenzij u bent geprikt met het Janssen vaccin, dan 1x) en de laatste prik is minimaal 14 dagen geleden, of:
  • U kunt de negatieve uitslag van uw coronatest tonen, die niet ouder mag zijn dan twee dagen, of:
  • U kunt aan de hand van b.v. uw testgegevens aantonen dat u recentelijk covid 19 hebt doorgemaakt. (Niet langer dan 6 maanden geleden)

Meldingsplicht:
Verder geldt een meldingsplicht bij de Duitse autoriteiten bij langer verblijf dan 48 uur.

Voor het aanmelden kun je, je vaccinatiebewijs uit Nederland scannen en uploaden. Daar boven staat de tekst: ‘Here is your coronavirus vaccination registration etc met daaronder de gegevens (in het Nederlands). Dat moet voldoende zijn. Wel handig om ook te weten wat het adres is van ons terrein. Haller Strasse 1 , 49843  Getelo (Noot:  49843 is de postcode)

Houd u ook de site van Buitenlandse zaken en de Duitse site van m.n. Niedersachsen in de gaten. De gegevens veranderen welhaast met de dag! 

Dankzij het voortvarende vaccinatieprogramma in ons land (en ook in Duitsland) zijn we weer open, zij het dan nog niet helemaal zonder regels. Op ons terrein neemt u natuurlijk de hygiëne regels in acht zoals die op dit moment nog steeds zijn voorgeschreven.

  • Je kunt uitsluitend telefonisch reserveren bij onze gastendienst. 0049 162 498 9039 Dit geld ook voor leden zonder een vaste plek.*
  • Houdt 1,5 meter afstand (ook op het terras van ’t Getervan)
  • let op de looproutes en regels bij het toilet gebouw en op plaatsen waar veel mensen samen kunnen komen, (het zwembad, het Getervan, de Jeu de Boule baan etc.)
  • Was regelmatig uw handen en maak gebruik van de aangeboden desinfectieplaatsen.

We laten ons de pret niet drukken door deze regeltjes maar het moet gewoon nog even. We wensen u een heel fijne en genoeglijke tijd op ons terrein.

Namens het bestuur,
Johan Bakker
Voorzitter Naturistenvereniging De Krösenberg

Terrein: Op het verenigingsterrein, dat voornamelijk uit bos bestaat, zijn 80 vaste plaatsen voor leden. Er zijn een beperkt aantal kampeerplekken (20) voor gasten beschikbaar, er is keus uit zonnige maar ook schaduwrijke plekken. Een kampeerplek met elektra kun je aanvragen, een specifiek nummer echter niet. Eenmaal aangekomen wordt de keuze bepaald in overleg met de gastendienst.
Op het terrein is een modern sanitair blok met gratis douches, een keukentje met wasmachine en droger, een clubhuis met een gezellig terras en een bibliotheek. Er zijn veel speelgelegenheden met onder andere een zwembad, een apart peuterbad, een trampoline, een kabelbaan en een mega grote zandbak. Ook een moestuin voor leden en de gasten is er.

Omgeving: Vanaf ons terrein wandel je zo naar het natuurgebied ” Dal van de Mosbeek” en het “Springendal”. Historische plaatsen zoals Ootmarsum, Uelsen en Bad Bentheim liggen op fietsafstand. De omgeving is een ideale uitvalsbasis voor elke fietser en wandelaar. Een plek waar je elke (vakantie)dag geniet van natuur, rust en ruimte.

Aankomst
:  Tussen 13.00 uur en 18.00 uur, na aankomst direct aanmelden. Kort voor aankomst telefonisch contact opnemen. Tel. 0049 162 498 9039.
Bel
bij voorkeur als je nog op de Haller Straße rijdt, daar is de telefoonverbinding beter. Als je geen verbinding krijgt, wandel het terrein op, volg de bordjes “GASTENDIENST” en meld je aan.

Parkeren bij aankomst: 50 meter voor de slagboom, rechts naast het pad.
Parkeren op het terrein: Er is een aparte, centrale parkeerplaats voor  auto’s van gasten en leden. (zonder vaste plaats).
Vertrek: ’s morgens voor 12.00 uur, afrekenen ’s middags, de dag voor het vertrek.

Caravan onbemand: Gasten mogen, na toestemming van de  gastendienst, hun caravan/tent in het voor- en naseizoen voor max 10 dagen onbemand laten staan. Elektra afgekoppeld. Kosten: overnachtingstarief voor de kampeerplek.
Veiligheid: Gasinstallatie(s) dienen in veilige conditie te zijn. Men moet een geldig bewijs van goedkeuring kunnen overleggen. ( Focwa, Bovag of TUV)

KampeerverzoekTijdens kampeerseizoen
Tel: 0049 162 498 9039
Gastenreglement Gastenreglement 1.3
Vragen?           Bel de gastendienst of: 
gastenplek@krosenberg.nl
Telefoon                    0049 162 498 9039  bereikbaar t/m 17 september