Kamperen

Het terrein is het gehele jaar toegankelijk, elke bezoeker of introducé moet zijn bezoek, telefonisch melden bij de gastendienst.
De gastendienst is alleen van mei t/m augustus permanent aanwezig. Buiten deze periode regel je de toegang in overleg met de gastendienst.
Op het terrein is het aantal plaatsen gemaximaliseerd, daarom is er een verblijfsplicht voor gasten. Dat houdt in dat men de tent, caravan of camper ’s nachts niet onbeheerd mag achterlaten, om boventalligheid te voorkomen.
In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren mag van deze regel worden afgeweken.
Verdeeld over het terrein zijn er naast de vaste kampeerplekken, 20 mooie gastenplaatsen waarvan de helft een elektriciteitsaansluiting heeft (4A).
Rustige plekken zijn er in het bos en wie wat meer activiteit wil kan terecht op het centraal gelegen Heide- en Gastenveld.

Het grootste deel van ons terrein bestaat uit dennenbos, de paden zijn onverhard dus minder geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn.

Het seizoen is afgelopen. Kun jij de site weer op de winterstand zetten? (Kandidaat)leden zonder vaste plek moeten weer reserveren als ze willen komen. Ook voor hen gelden trouwens nog steeds de coronamaatregelen. Ze moeten Gevaccineerd, Genezen of Getest zijn.

Kamperen op de Krösenberg

Op het terrein zijn 80 vaste plaatsen voor leden. We hebben 22 kampeerplekken voor gasten, waarvan 16 met elektra. Je kunt kiezen uit zonnige, maar ook schaduwrijke plekken. Het terrein ligt midden in het bos. Ben je gast en heb je geen stroom: we hebben een ruimte waar je je apparatuur kunt opladen. Ben je op het terrein aangekomen? Dan wordt je plek in overleg met de gastendienst bepaald.

We hebben goed sanitair met gratis douches, een keuken met wasmachine en droger, een clubhuis met een gezellig terras en een bibliotheek. Kinderen kunnen lekker spelen. Er is een zwembad, een peuterbad, een trampoline, een kabelbaan en een grote zandbak. En we hebben een moestuin voor leden en gasten.

Bij aankomst krijg je van de gastendienst een map met informatie. Hierin vind je alle informatie en afspraken over het terrein en de omgeving.

Aankomst en vertrek | bel +31 610 269 029

  • Aankomst tussen 13.00 uur en 18.00 uur. Meld je na aankomst telefonisch bij de gastendienst, bel +31 610 269 029
    Bel bij voorkeur als je nog op de Haller Straße rijdt. Daar is de telefoonverbinding beter. Krijg je geen verbinding? wandel het terrein op, volg de bordjes “gastendienst” en meld je aan.
  • Je kunt tot 12.00 uur vertrekken. Reken de dag voor vertrek af bij de gastendienst.
  • Krijg je bezoek? Meld dit vantevoren bij de gastendienst.

Parkeren

Bij aankomst kan je 50 meter voor de slagboom parkeren, rechts naast het pad. Op de camping is een parkeerplaats voor  auto’s van gasten en leden zonder vaste plaats. Leden met een vaste plek mogen hun auto bij de eigen plek neerzetten.

Campers

Campers tot 3500 kg zijn toegestaan. Boven dat gewicht niet, omdat de bosgrond daar niet geschikt voor is.

Huisdieren

Tijdens het seizoen mogen kampeergasten een hond meenemen, als er een geschikte plek vrij is.

Veiligheid

Gasinstallatie(s) moeten in veilige conditie te zijn. Je moet een geldig bewijs van goedkeuring kunnen overleggen (Focwa, Bovag of TUV). Ons terrein ligt in een dennenbos. Vanwege de brandveiligheid is open vuur en het gebruik van een houtskoolbarbecue verboden. Alleen op de eigen kampeerplek en buiten op het terras bij ’t Getervan is roken toegestaan. Bewaar altijd een emmer met water bij je kampeerplek. Als er dan brand komt, kan dat snel geblust worden.

Vragen?

Mail de gastendienst gastenplek@krosenberg.nl