Coronaregels Grafschaft Bentheim

Auteur | 27 oktober 2020 | Nieuws

Corona maatregelen in Duitsland. (Stand 15 maart 2021)
Lock-down verlengd tot 18 april. Voor De Krosenberg gelden de regels van de deelstaat Niedersachsen en de Grafschaft Bentheim. Versoepelingen en/of aanscherpingen zijn afhankelijk van het gemiddelde aantal besmettingen gemeten over 7 dagen (7-Tagesinzidenz). 7-Tagesinzidenz  in de Grafschaft Bentheim: 95,5 personen per 10.000 inwoners.

Sociale contacten, toeristische reizen
Mensen moeten hun sociale contacten tot een minimum beperken. Hooguit twee huishoudens mogen samenkomen met een maximum van 5 personen. Privéreizen en toeristische trips binnen Duitsland zijn verboden, overnachtingen eveneens voor zover het gaat om een niet-noodzakelijk verblijf.

Horeca, bioscopen, musea, theaters en andere cultuurinrichtingen
Zijn gesloten. Het afhalen en bezorgen van maaltijden is wel toegestaan. Ondernemingen die zich bezighouden met persoonlijke verzorging zijn eveneens gesloten, kappers uitgezonderd.

Overnachtingsverbod
Toeristische overnachtingen zijn niet toegestaan .

Regels voor grensverkeer in coronatijd voor Niedersachsen
Geen meldingsplicht voor bezoekjes die minder dan 24 uur in beslag nemen. Blijf je langer dan 24 uur, dan geldt alsnog de meldingsplicht én dan moet je met een PCR testuitslag, niet ouder dan 24 uur, kunnen aantonen dat je niet besmet bent met het coronavirus.
Sneltesten zijn 12 uur geldig mits ze ter plekke, onder toezicht, worden afgenomen.

Wil je meer informatie, kijk dan op de site van de Grafschaft Bentheim onder Niedersächsische Verordnung über Maßnahmen zur Eindämmung des Corona-Virus SARS-CoV-2


 

 

Huuske P1050043