+31 610 269 029 webmaster@krosenberg.nl

Terreinregels

We wensen iedereen, onze gasten en leden, een prettig verblijf op het terrein, vanzelfsprekend hebben we leefregels. De ervaring leert, dat als je rekening houdt met een ander, er geen problemen ontstaan. In de INFORMATIEMAP voor gasten vind je (bijna) alle informatie.

Melden bij aankomst

Elke bezoeker of introducé wordt verzocht zich voor aankomst persoonlijk te melden bij de gastendienst. Ook als je op bezoek bent bij een lid van onze vereniging.

Voertuigen

Campers/caravans zwaarder dan 3500 kg kunnen we niet toelaten. Heb je een caravan of camper, langer dan 6 meter, meld dat bij de reservering, niet elke kampeerplek is geschikt voor grotere campers of caravans.

Parkeren

Voor auto’s en motoren van gasten hebben we een centrale parkeerplaats

Open vuur, roken

Ons terrein ligt in een dennenbos, vanwege de brandveiligheid is open vuur en het gebruik van een houtskoolbarbecue verboden. Alleen op de eigen kampeerplek en buiten op het terras bij ’t Getervan is roken toegestaan.

Piercings

Piercings zijn niet verboden, mits ze niet aanstootgevend zijn.

Huisdieren

Gasten die komen kamperen mogen één hond meenemen, mits er een plek in het bos beschikbaar is. Dit altijd vooraf checken bij de gastendienst. Daggasten mogen geen huisdier meenemen.

Aansprakelijkheid

De Vereniging is niet aansprakelijk jegens jou voor enige schade voortvloeiend uit of samenhangend met je gebruik van het Verenigingsterrein.  Zie Gastenreglement

 
Terrein De Krösenberg
 
Op ons naturistenterrein tref je een ongedwongen sfeer. Het terrein,12 ha groot, ligt te midden van een prachtig glooiend, bosrijk landschap. Hemelsbreed slechts 100 meter van de Nederlandse grens, Een plek waar de bosuil en de bonte specht zich regelmatig laten horen en bij het vallen van de duisternis reeën te zien zijn.
Op loopafstand vind je natuurgebieden zoals het Dal van Mosbeek en “Het Springendal”.
 
Het grootste deel van ons terrein bestaat uit dennenbos, de paden zijn onverhard dus minder geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn.
Verdeeld over het terrein liggen de vaste kampeerplekken en 20 ruime gastenplaatsen, waarvan de helft met een aansluiting voor elektriciteit.
 
Rustige plekken in het bos en wie wat meer activiteit wil kan terecht op het centraal gelegen Heide- en Gastenveld. Er zijn speeltoestellen, een zandbak voor de kleintjes en bij de
iets oudere jeugd is de trampoline en het zwembad veruit favoriet.
De jeule de boulebaan staat garant voor menig uurtje sportief bezig zijn.
 
Verder zijn de voorzieningen op ons terrein zijn ronduit prima.
Een modern sanitairblok : ’t Huuske met warme douches en een invalidentoilet. Maar ook een bescheiden gastenkeukentje bij ‘t Steeter, wasmachine, droger en draadloos internet ontbreken niet.
 
’t Getervan is overdag en ’s avonds dé ontmoetingsplek voor de volwassenen met een gezellig terras, een kleine bibliotheek waar ook informatie over de omgeving te vinden is. Tijdens het vakantieseizoen wordt, op zaterdagavond, de bar door vrijwilligers gerund en worden er spontaan activiteiten georganiseerd.
 
In het centraal gelegen ‘t Steeter treft de jeugd elkaar, om te chillen, tv te kijken (Digitenne) of om spelletjes te spelen op de computer. Bij het ’t Steeter staan de speeltoestellen en ligt de eindeloze zandbak
 
Twente en de Grafschaft Bentheim bieden een scala aan mogelijkheden. Je kunt sportief bezig zijn, op zoek gaan naar cultuur en natuur, of gewoon “nietsdoen”
 
We zeggen dan ook vaak: “De Krösenberg“ is vakantie vieren in het buitenland, met Nederland als achtertuin.”