Activiteiten op De Krösenberg
Op “De Krösenberg” worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd, door en voor de aanwezige leden en gasten.
Er is geen vast programma, maar wel een Recom die initieert en coördineert.
Verwacht geen animatieteam, de nadruk ligt op eigen initiatief. Het terrein is eigenlijk een grote, beschermde speelplaats. In het hoogseizoen worden vaak activiteiten voor jong en oud spontaan georganiseerd.
Voorbeelden: spelletjes voor de jeugd, een jeu de boules toernooi voor de ouderen, gezellige avonden maar ook nordik walken en creatieve bezigheden onder begeleiding.
Jaarlijks terugkerende evenementen zijn: het paasvuur, het pinksterontbijt en in de vakantieperiode “Kaffee mit Kuchen” en gezamenlijke maaltijden.
Van maart t/m oktober is er elke eerste zondag van de maand een koffieochtend.
Voor de activiteiten zie ook de agenda, de website en het mededelingenbord bij ’t Huuske

Omgeving

Heuvels en dalen met een rijke flora en fauna bepalen het beeld van de omgeving. Aan de Nederlandse kant de stuwwallen van Vasse en Ootmarsum, oostelijk daarvan richting Uelsen ligt een gevarieerd boslandschap. Tot in de 19e eeuw waren dat kale heide- en zandvlaktes, de Fürst van Bentheim is begonnen om grote delen met dennen en gemengd loofhout in te planten. Anderen volgden dit voorbeeld en wisten zo van de schrale gronden nog wat opbrengst te verwerven.

Op loopafstand vindt je de natuurgebieden “Dal van de Mosbeek” “Het Springendal” en de “Cirkels van Jannink”. Authentieke plaatsen zoals Ootmarsum, Tubbergen en aan de Duitse kant Uelsen, Nordhorn zijn zeker een bezoek waard!

Verder is er een ruim aanbod van horeca, je kunt na een wandeling pannenkoeken eten bij Tante Sien in Vasse of genieten van een sorbet bij de watermolen van Bels. Zomers zelf verse Manderveense aardbeien of frambozen plukken is onderhand een begrip geworden. Natuurlijk is het leuk aan te schuiven bij het Frühstucksbuffet van Meijer in Uelsen of op zondag verse broodjes halen bij de Duitse bakker.

Wil je andere naturistenterreinen bezoeken dat kan in Enschede bij Ostana en de NON Aamsveen. Richting Hardenberg ligt het terrein van de Naturistenvereniging Balderhaar.

Tips & Links

Vanaf het natuur- informatiecentrum Molen van Frans worden wandelingen georganiseerd onder leiding van een natuurgids. Wandelroutes in het Springendal en het Dal van Mosbeek kan je downloaden via de site van het Landschap Overijssel.

Links toeristische informatie