Terreinregels

We wensen iedereen, onze gasten en leden, een prettig verblijf op het terrrein, vanzelfsprekend hebben we leefregels. Een paar handige weetjes zijn hier vermeld.
Als je nog even verder leest, weet je de belangrijkste. Heb je specifieke vragen, overleg dan met de gastendienst. De ervaring leert, dat als je rekening houdt met een ander, je een fijne tijd hebt op De Krösenberg.

Melden bij aankomst

Elke bezoeker of introducé wordt verzocht zich bij aankomst persoonlijk te melden bij de gastendienst.

Voertuigen

De wegen op ons terrein zijn onverhard, we kunnen daarom geen campers/caravans zwaarder dan 3500 kg toelaten. Heb je een caravan of camper, die langer is dan 6 meter, meld dat bij de reservering. Niet elke plek is geschikt voor grotere campers of caravans.

Parkeren

Voor gasten is er een centrale parkeerplaats, leden met vaste plaats mogen één auto bij hun plaats parkeren.

Open vuur, roken

Ons terrein ligt in een dennenbos, vanwege de brandveiligheid is open vuur en het gebruik van een houtskoolbarbecue verboden. Alleen op de eigen kampeerplek en op het terras bij ’t Getervan is roken toegestaan.

Piercings

Piercings zijn niet verboden, mits niet aanstootgevend.

Huisdieren

Gasten mogen één hond meenemen, mits zij een plek in het bos kunnen reserveren. In de hoogseizoen-weken kunnen gasten geen hond meenemen. De hoogseizoen-weken zijn tussen Hemelvaart en Pinksteren en in juli en augustus.

Krösenbergleden zonder vaste plek kunnen het gehele jaar één hond meenemen, mits zij een bosplek kunnen reserveren; dit minimaal twee weken voor hun komst kenbaar maken bij gastendienst.

Verblijfsplicht

Verblijfsplicht voor gasten/leden zonder vaste plaats. Dat houdt in dat de tent, caravan of camper ’s nachts niet onbewoond mag zijn.

Aansprakelijkheid

Het bestuur van De Krösenberg aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen en schade aan personen of eigendommen. Het verblijf op het terrein, met al zijn faciliteiten, is geheel voor eigen risico. Ouders blijven verantwoordelijk voor hun kinderen.

Terrein De Krösenberg
Op ons naturistenterrein tref je een ongedwongen sfeer. Het terrein,12 ha groot, ligt te midden van een prachtig glooiend, bosrijk landschap. Hemelsbreed slechts 100 meter van de Nederlandse grens, Een plek waar de bosuil en de bonte specht zich regelmatig laten horen en bij het vallen van de duisternis reeën te zien zijn.
Op loopafstand vind je natuurgebieden zoals het Dal van Mosbeek en “Het Springendal”.
Het grootste deel van ons terrein bestaat uit dennenbos, de paden zijn onverhard dus minder geschikt voor mensen die moeilijk te been zijn.
Verdeeld over het terrein liggen de vaste kampeerplekken en 20 ruime gastenplaatsen, waarvan de helft met een aansluiting voor elektriciteit.
Rustige plekken in het bos en wie wat meer activiteit wil kan terecht op het centraal gelegen Heide- en Gastenveld. Er zijn speeltoestellen, een zandbak voor de kleintjes en bij de
iets oudere jeugd is de trampoline en het zwembad veruit favoriet.
De jeule de boulebaan staat garant voor menig uurtje sportief bezig zijn.
Verder zijn de voorzieningen op ons terrein zijn ronduit prima.
Een modern sanitairblok : ’t Huuske met warme douches en een invalidentoilet. Maar ook een bescheiden gastenkeukentje bij ‘t Steeter, wasmachine, droger en draadloos internet ontbreken niet.
’t Getervan is overdag en ’s avonds dé ontmoetingsplek voor de volwassenen met een gezellig terras, een kleine bibliotheek waar ook informatie over de omgeving te vinden is. Tijdens het vakantieseizoen wordt, op zaterdagavond, de bar door vrijwilligers gerund en worden er spontaan activiteiten georganiseerd.
In het centraal gelegen ‘t Steeter treft de jeugd elkaar, om te chillen, tv te kijken (Digitenne) of om spelletjes te spelen op de computer. Bij het ’t Steeter staan de speeltoestellen en ligt de eindeloze zandbak
Twente en de Grafschaft Bentheim bieden een scala aan mogelijkheden. Je kunt sportief bezig zijn, op zoek gaan naar cultuur en natuur, of gewoon “nietsdoen”
We zeggen dan ook vaak: “De Krösenberg“ is vakantie vieren in het buitenland, met Nederland als achtertuin.”